Ervaring binnen het sociaal domein?

Je hebt ervaring binnen het sociaal domein en wil graag aan de slag via Per-C. Op dit moment zie je echter geen vacature die aansluit bij jouw ervaring en ambitie. Geen paniek!
Stuur je open sollicitatie in. Wij nemen contact met je op en samen zoeken wij naar mogelijkheden en kansen.
Zie je wel een vacature die aansluit bij jouw ervaring en ambities? Reageer dan direct op de betreffende vacature en je hoort snel van ons.

Werkwijze

Onze manier van werken in zes stappen, simpel en duidelijk!

Je bent op zoek naar een nieuwe opdracht binnen het sociaal domein en je hebt een passende vacature gevonden op onze site, of je zou graag eens met ons willen sparren om te kijken wat wij in de toekomst voor elkaar kunnen betekenen.
Graag bespreken wij met jou de mogelijkheden binnen ons netwerk van werkgevers die actief zijn in het sociaal domein.
Hoe dit werkt lees je hieronder in zes simpele stappen.

1: Jij stuurt ons jouw cv

Kijk op onze vacaturepagina voor een passende vacature. Gevonden? Solliciteer dan rechtstreeks via de vacature. Geen geschikte vacature op dit moment? Upload jouw cv dan vrijblijvend via de website en wij bekijken de mogelijkheden met en voor jou.

2: Wij bekijken jouw cv

Je hebt jouw cv naar ons toegestuurd en wij nemen jouw sollicitatie in behandeling.
We kijken naar jouw werkervaring en opleidingsachtergrond en zoeken naar een match tussen jouw cv en de wensen van onze opdrachtgevers. Zien wij voldoende aansluitingspunten dan bellen wij je op zodat we een afspraak kunnen inplannen voor een kennismaking met elkaar.
Ons streven is om jou binnen vijf werkdagen een reactie te geven op jouw sollicitatie.

3: Kennismaken

In een informele setting, onder het genot van een drankje bespreken wij jouw cv en je ambitie.
Jij vertelt, wij luisteren en vragen door. Samen schetsen wij een duidelijk beeld van wat wij van elkaar kunnen verwachten vóór, tijdens en na de samenwerking.

4: Jouw cv wordt onder de aandacht gebracht bij onze opdrachtgever(s)

Hebben we na onze kennismaking beiden een goed gevoel en willen we graag de samenwerking aangaan, dan stellen wij jouw cv voor op passende vacatures.
Alvorens wij dit doen bespreken we áltijd samen onder welke voorwaarden het voorstellen gaat gebeuren en hoe de opdracht er uit zal komen te zien. De gemaakte afspraken worden altijd bevestigd per mail zodat er geen miscommunicatie kan ontstaan.  
Wij houden jou op de hoogte van de voortgang en laten jou zo snel mogelijk weten of de opdrachtgever jou wil uitnodigen voor een sollicitatiegesprek.

5: Het sollicitatiegesprek

Word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek dan krijg je dit telefonisch van ons te horen. Voor het gesprek plaatsvindt lichten wij jou zo goed mogelijk in over de opdrachtgever en indien gewenst helpen wij jou met de voorbereiding op het gesprek.
Vervolgens maak je kennis met de opdrachtgever en bepalen jullie beiden of er een klik is.
In sommige gevallen vraagt de opdrachtgever een tweede gesprek aan voor hij de beslissing bekend maakt. Na jouw gesprek bellen wij met jou om te vragen hoe het gesprek verlopen is. Afhankelijk van de snelheid van de opdrachtgever hoor je over het algemeen binnen enkele dagen na jouw sollicitatiegesprek of jij aan de slag kan gaan.

6: Een nieuwe uitdaging!

Na een succesvol sollicitatiegesprek mag jij starten met jouw nieuwe uitdaging bij de opdrachtgever. Dit goede nieuws en de informatie over jouw eerste werkdag krijg je via ons te horen. Vooraf hebben wij besproken onder wat voor contractvorm jij zal gaan werken. Wij maken jouw contract op en deze krijg je alvast digitaal toegestuurd zodat je ‘m kan doorlezen en eventuele vragen kan opschrijven. We plannen een afspraak met elkaar in om het contract persoonlijk te tekenen en jouw eventuele vragen beantwoorden. Ben je eenmaal aan de slag dan houden wij regelmatig contact om te bespreken hoe jouw opdracht verloopt.

Contractvormen

Werken via detachering heeft zo zijn voordelen. Zo neem je een kijkje in verschillende keukens en krijgt jouw kennis en ontwikkeling een extra zetje in de rug.
Ben jij er wel over uit dat detacheren bij jou past? Denk dan ook eens na over welkom contractvorm het beste bij jou aansluit. Bij Per-C zijn er meerdere mogelijkheden welke wij hieronder uitleggen.

Projectovereenkomst

De duur van het project is de duur van jouw arbeidsovereenkomst. Stopt het project, dan eindigt ook de overeenkomst. Uiteraard laten wij goede professionals niet zomaar gaan en kijken we graag met je mee of er andere projecten zijn die aansluiten bij jouw wensen en kwaliteiten.

Werken in loondienst

Je bent bij ons in loondienst en hebt een contract voor bepaalde of onbepaalde tijd. Vanuit Per-C - jouw formele werkgever - word je bemiddeld bij verschillende opdrachtgevers. Samen kijken wij welke opdrachten en opdrachtgevers goed bij jou matchen.

 

Werken als zelfstandige

Je bent een zelfstandig ondernemer die zich graag richt op de corebusiness. Laat ons jouw acquisitie inspanningen voor je volgende opdracht uit handen nemen. Samen bespreken wij wat je kan en wil en vervolgens zoeken wij voor jou een passende opdracht. Eenmaal aangenomen op jouw nieuwe opdracht ontvang je van ons een ‘overeenkomst van de opdracht’. Per-C factureert aan de opdrachtgever en wij betalen jouw factuur uit. 

Veelgestelde vragen

‘Wat zijn de voordelen van detachering voor mij?

Ben jij als werknemer in tijdelijke of in vaste dienst bij een detacheringsbureau, dan werk jij op verschillende opdrachten en bij verschillende opdrachtgevers. Zo krijg jij de kans om in korte tijd veel ervaring en kennis op te doen en breed inzetbaar te worden binnen jouw vakgebied. Je leert hoe jij je snel productief kan maken in een nieuwe omgeving, hoe je om kan gaan met de diverse collega’s, je bouwt aan een groot relevant netwerk en in veel gevallen kan je participeren in de trainingen en opleidingen die vanuit de opdrachtgevers worden gegeven. Veel detacheringsbureaus faciliteren trainingen of een opleidingstraject binnen jouw vakgebied.

‘Is werken via detachering wat voor mij?’

Als detacheringskracht doe je werkervaring op in verschillende opdrachten en bij verschillende organisaties. Je komt dus terecht in verschillende bedrijfsculturen waarvan mogelijk de een beter bij jou aansluit dan de ander. Er zijn diverse redenen mogelijk waarom jij als externe kracht wordt ingehuurd, zoals vervanging bij ziekte, verlof of veelal voor het wegwerken van achterstanden of bij een (te) hoge werkdruk. Sommige opdrachten zijn bij jou om de hoek, maar het kan ook zijn dat er alleen passende opdrachten zijn die verder weg zijn. Het kan dus zijn dat je voor sommige opdrachten moet reizen voor jouw werk. Werk jij via detachering, dan is het dus belangrijk dat je flexibel en stressbestendig bent.

‘Ik heb gesolliciteerd, wanneer krijg ik een reactie?’

Fijn dat je een vacature hebt gevonden die jou aanspreekt of dat je jouw cv hebt geüpload omdat je graag met ons wil samenwerken. Wij streven er naar om binnen 5 werkdagen contact met jou op te nemen. Wil je niet wachten en heb je liever direct duidelijkheid, dan mag je ons altijd even bellen. Wij zijn bereikbaar op kantoortijden. In het kopje ‘contact’ vind je de telefoonnummers van de recruitment consultants die voor jou klaar staan.

‘Wat gebeurt er met mijn persoonlijke gegevens?’

Jij hebt jouw cv geüpload en wij gaan ‘m bekijken. Wij bepalen aan de hand van wat er in jouw cv staat of wij een match kunnen maken tussen jouw ervaring en de vacature eisen.
Via de mail of telefonisch krijg jij hier een terugkoppeling over.
Jouw gegevens blijven binnen Per-C en worden zonder jouw toestemming nooit verspreid aan derden.

‘Komen mijn gegevens direct in jullie database te staan?’

Zodra jij jouw cv upload via de website dan worden jouw gegevens automatisch opgeslagen in onze database. Wij bekijken jouw cv en beoordelen of we een match kunnen maken. Zien wij geen mogelijkheid om op korte termijn wat voor jou te betekenen, dan verwijderen wij jouw gegevens. Verwachten wij op korte termijn wel wat voor jou te kunnen betekenen, dan bewaren wij jouw gegevens zodat wij contact met je op kunnen nemen zodra er een passende vacature is.

‘Wordt mijn cv verspreid zonder mijn toestemming?’

Zien wij een mooie kans voor jou en willen we jouw cv voorleggen aan onze opdrachtgevers, dan nemen we altijd eerst contact met jou op. Zonder jouw toestemming verspreiden wij jouw gegevens nooit! Maken wij afspraken over het voorstellen of verspreiden van jouw cv, dan leggen we dit altijd even vast per mail zodat er geen verwarring over kan ontstaan.
Uitzondering op de regel: Snel schakelen is in onze branche een must, en daarom kan het voorkomen dat wij jouw profiel alvast globaal met een opdrachtgever bespreken. Uiteraard worden in dit geval geen persoonsgegevens benoemd, maar slechts de globale functies en werkzaamheden.

‘Waarom is detachering interessant voor een organisatie?’

Een snelle en effectieve manier om snel tijdelijke en gekwalificeerde mensen in te huren die direct inzetbaar zijn. Dat is een van de grootste voordelen van detachering voor een organisatie zoals bijvoorbeeld een gemeente. De meeste van deze professionals hebben al ervaring bij diverse soortgelijke bedrijven en in vergelijkbare functies waardoor zij een brede kennis hebben en zich snel kunnen aanpassen en zeer snel productief zijn.
Een ander voordeel van detachering is dat de opdrachtgever geen werkgeversrisico’s draagt. Omdat de werknemer in dienst is bij het detacheringsbureau, is het bureau verantwoordelijk voor zaken als loon, werkgeverslasten, pensioen en het doorbetalen tijdens ziekte en vakantie.
Daarnaast heeft de opdrachtgever het voordeel dat de gedetacheerde werknemer per maand opzegbaar is en daarmee beschikt de opdrachtgever over een grote mate van flexibiliteit.

‘Wat is het verschil tussen detachering en uitzendwerk?’

Tussen detacheren en uitzenden zitten grote verschillen. Ben jij een detacheringskracht dan heb jij in jouw contract in de meeste gevallen een opzegtermijn staan. Deze opzegtermijn werkt twee kanten op waardoor je als gedetacheerde niet zomaar kan worden ontslagen. Je hebt als detacheringskracht daardoor meer baanzekerheid dan een uitzendkracht. Een tweede verschil is dat je als detacheringskracht wordt uitbetaald per maand. Een uitzendkracht krijgt per uur of per week betaald. Werk je via detachering dan bouw je vaak een duurzame werkrelatie op met jouw detacheringsbureau, je werkt tenslotte in geval van een bepaalde tijd contract vaak meerdere maanden met elkaar samen. Er zijn dan vaak ook meer mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen bij een detacheringsbureau dan wanneer jij als uitzendkracht werkt.